Ricco inlåst

Igår när jag var inne i det ena hönshuset och tittade till dom, så stängde jag inte dörren efter mig, eftersom jag bara skulle vara där inne en kort stund. När jag var färdig, så stängde jag och gick ett annat ärende ute och kom tillbaka efter max en kvart. När jag passerar hönshuset hör jag ett konstigt ljud, ett flåsande kanske man kan kalla det. När jag tittar in, så står Ricco på bakbenen och sparkar med frambenen i luften och försöker påkalla min uppmärksamhet. ”Varför låser du in mig hos hönsen matte? Jag vill ut!” Då hade han gått in bakom ryggen på mig och jag hade inte sett att han var med mig, jag trodde att han var i trädgården. Stackars hund!

Jag var tvungen att kolla om han vågade gå in igen, jag vill ju inte att han ska bli rädd för att bli inlåst. Det var inga problem, han gick glatt in, men han höll ett öga på mig och när han var ute igen, så tittade han en extra gång på mig, som att han ville säga att  ”Du låser väl inte in mig igen?”

Jag måste tillägga att hönsen är vana vid honom, så det går ingen nöd på dom, dom var lugna även när jag kom tillbaka och innan jag hann öppna till Ricco.