Flytt pågår…

Nu har vi börjat flytta. I tisdags fick vi nycklarna till Knektavägen 21 i Bredaryd. Innan vi kan sova där ska vi göra om sovrummet, vi ska ta bort ett par garderober, för att få plats med sängarna. Det drar ju med sig att vi måste göra lite mer, tapetsera om, vilket vi ändå skulle gjort, bygga igen en dörr, mm.

Vi har ju varit där ett flertal gånger nu och Ricco är ju naturligtvis alltid med. Förresten så är han frisk nu. Han hade en resistent bakterie i halsbrosket, men när vi hade fått byta antibiotika, efter att ha fått provsvaret, så vände det och han blev piggare och började äta lite mer, så nu är han nästan uppe i den vikt han ska ha. Nu behöver vi inte handmata längre och han kan äta annat än lax och kyckling.

Nåja, vem är alltid först till dörren?

Han älskar att åka dit och han älskar att springa i trädgården. Första gången undrade han vad det var som åkte omkring på grannens gräsmatta, han sprang dit och tittade, men kom genast när jag ropade på honom. Vi har en häck runt om, men inte mot grannen till vänster, så innan vi har fixat något, så håller vi på och lär honom gränsen och han verkar ha fattat att han inte får gå till deras gräsmatta. Vi bor vid en väldigt lugn gata, så han kan lugnt få gå lös under uppsikt.

Vi har en suterrängkällare, där trimmet ska vara så småningom, men det tar ju lite tid innan det är färdigt, så det får vara kvar på Björkliden tills vidare. Innifrån huset har vi en trappa som går ner till källaren, den är ganska smal och det är dåligt lyse där, så första gången Ricco skulle gå ner där, så fick jag gå bredvid honom och mana på, för att han skulle gå. Jag tänkte att det tar väl tid innan han går självmant där, men redan nästa gång så gick han med husse och tvekade först, så Janne satte sig där och han kom självmant och gick ner. Sen har det gått hur bra som helst, han springer förbi oss i trappan för att komma först ner.

Idag har vi i stort sett fått TV-rummet färdigt, det är bara några vägglampor som ska upp. I morgon ska vi börja jobba med sovrummet. Fortsättning följer…