Resistent bakterie

I onsdags ringde veterinären för att fråga hur det gick med Ricco. Då höll han på med sin antibiotikakur på en stor halv tablett två gånger om dagen och tre cortisontabletter en gång om dagen. Nu skulle vi lägga till två Pepsid två gånger om dagen, eftersom han inte äter som han ska och se om det kommer att hjälpa. Något svar på bakterieodlingen hade hon inte fått. Han äter inte för att det gör för ont. Veterinären sa att vi ska fortsätta att locka med sånt som är gott.

Idag ringde hon igen och hade fått svar på provet. Dels var det normala bakterier som ska finnas i svalget, men det fanns också en som var resistent, så nu ska vi byta antibiotika. Nu ska han få en tablett två gånger om dagen i sju dagar och det är viktigt att han äter något efteråt, det kan duga med godis, så att inte tabletten fastnar halvvägs. Vi fortsätter med Cortison och Pepsid också. Hon upprepade att om han inte blir bättre så ska han sövas igen och dom går ner i halsen igen och kollar hur det ser ut och gör samtidigt en endoskopi, så dom går in bakvägen också och kollar och tar biopsier (prover) då. Nästa gång hon ringer blir den 29:e, när han har ätit upp sin antibiotika.

Det känns som en kamp att varje dag försöka få i honom tillräckligt med mat, för han går stadigt ner i vikt. Han ska väga ca 20 kg för att se lagom ut, idag är han nere på 18,2. Det han har, smittar troligtvis inte, men han får inte inte leka med andra hundar eftersom han inte mår bra, men vi har fått fritt fram för promenader i hans takt i alla fall och det känns skönt, för det vill han.