Spårkurs

Igår var vi på spårkurs, det var faktiskt andra tillfället. Det kan ju vara kul för Ricco med lite omväxling från rallyträningen.

Först lade vi ett spår i skogen, där jag fick lägga det i en stor båge. Förra gången fick han ett rakt spår och det gick väl sisådär, det var ju hans första spår, så det var ju lite spännande att se hur detta skulle gå. Jag var ju dessutom tvungen att erkänna att jag inte hade hunnit träna en enda gång. Det är så man skäms, men jag hade jobbat så mycket och ja, ni vet hur det kan bli ibland!

Dagens spår i skogen skulle ligga ca en timme, så under tiden fick vi göra ett koncentrationsspår. Man går med ena foten tätt framför den andra och lägger godis i så gott som vartenda fotspår, sen går man spåret så fort det är färdigt.

Han gick bra en liten bit i början, sen trasslade han, men gick bra på sista tredjedelen. Det fanns många bitar blodpudding.

När vi hade fikat, var det dags att gå till skogen. Förra gången spårade han, men det gick ganska trögt. Den här gången satte han en väldans fart, jag hade fullt sjå med att hinna få med mig snitslarna och en gång gick han runt en buske, så jag tänkte att nu trasslar väl spårlinan sig, men det gick bra. Han tappade spåret flera gånger, men hittade det själv igen, så nästa gång ska jag hålla in honom lite bättre. Jag hade lagt många bitar blodpudding här också, säkert på varannan meter, ibland varje, men dom brydde han sig inte så mycket om. Han hade ju fattat att han skulle spåra i alla fall.

Jag har ju bara uppmuntrat honom att bakspåra innan och det är kanske inte det ultimata. Nu funderar ni varför, jo, när vi är i skogen brukar jag be honom visa vägen tillbaka till bilen eller säga att nu går vi hem och det är både Zenna och han riktigt duktiga på. Då vet jag att dom visar mig hem igen om jag skulle villa bort mig, vilket skulle vara en lätt match för mig, som inte har något lokalsinne.

Vart tog mattan vägen?

Gissa vem som är den skyldige? Ja, det stämmer, Ricco förstås! Jag hade lagt ut en gammal matta på trappan så att mina kunder inte ska halka och när jag var färdig med sista hunden och tittar ut så ser jag detta. Inte hann jag lägga tillbaka den heller innan kunden kom och skulle hämta sin vovve, så jag fick stå där och ursäkta mig och förklara. Rackarns hund! Jag kan lova att han hade haft roligt i alla fall!