Invigning av Värnamo Hundarena

Det var invigning av Värnamo Hundarena idag och det skulle bli uppvisning av agility, lydnad och rallylydnad. Hon som skulle visa rallyn hade skadat sitt knä och frågade mig om jag kunde ställa upp. Jag svarade naturligtvis ja. Ricco har ju aldrig tränat inomhus i nån så stor lokal, så det var ju toppen att få testa honom.

Vi var där i god tid, så han fick komma in och se sig omkring. I hörnan av lokalen, där vi skulle hålla till stod en stor fläkt och blåste värme. Den var ju lite konstig, så den måste han ju kolla på, men så fort han gjort det, så var det ok.

Efter några tal och klippa bandet, så var Hundarenan invigd och vi kunde börja uppvisningarna. Först agilityn, en nybörjarhund och en rutinerad. Dom var duktiga båda två. Sen var det lydnadens tur och vi fick se en lydnadschampion gå fritt följ, hämta apporter och även göra fjärrdirigeringen, väldigt snyggt! Sen var det våran tur. Vi hade fått en bana med skyltar för fortsättningsklassen.

Första skylten var ett dubbelslalom, när vi vände runt konen längst bort fick han se husse, som stod där med kameran. Det är ju tur att han är van vid det, för han fortsatte att följa mina instruktioner , höger, vänster, höger, vänster. Jag märkte det inte ens, förrän jag såg det på bilden.

Dessa tre bilder visar en snurr under gång, på sista bilden är han nästan färdig.

Här har vi ett läggande under gång och han var riktigt på hugget idag, så han kastade sig platt ner. Kul när han visar upp en bra sida och han gjorde inga bus heller. Man får vara tacksam för det, eftersom det var en uppvisning ha ha ha!

Efteråt blev vi bjudna på fika med dopp och lite mingel.