Tre tävlingar i Halmstad

Ja, nu har vi ju gjort tre tävlingar i Halmstad. Jag trodde ju att Ricco kunde backa, jag och han ska först gå framåt, sen stanna till och gå tre steg bakåt tillsammans. Han kan göra det på min vänstra sida, men tydligen inte på min högra sida. Han har gjort det innan, men det satt ju inte i ryggmärgen då.

Zenna har precis löpt färdigt, så dom sista två veckorna har jag nästan inte kunnat träna alls med honom, om man nu ska skylla på nåt, så nu ska vi köra hårt. Med det menar jag köra många två-minuterspass. Vi började nu i kväll, när han vilat färdigt efter maten. Jag plockade fram klickern och körde ett pass i köket och ett i hallen. Då började jag med ett halvt steg bakåt och det lyckades han med, sen ökade jag lite och det gick riktigt bra, så i morgon ska vi testa ute.

Jag behövde träna vänstersvängar med honom på höger sida också, för jag tyckte att han inte riktigt hängde med där. Jag tog en godisbit  och gick framåt, han hängde med, så svängde jag tvärt åt vänster på stället och fick ingen hund med mig. Då böjde jag mig ner och låtsades att jag åt upp godisbiten själv och han blev utan, sen gjorde jag om samma sak och då hängde han minsann med, så då fick han godiset. Han gillade inte att jag ”åt upp” hans godisbit innan. Så lättlurad, ha ha ha, men det funkar.