Ricco visar att han kan

Ricco: Jag tycker att matte har varit lite jobbig. Varje gång vi ska gå ut, så ställer hon mig på hallmattan och säger ”vänta”. Jag har försökt smita många gånger, men då motar hon mig och säger det där ordet varje gång. Hon låter ju snäll på rösten men det tog ett tag innan jag visste vad hon menade egentligen, men i morse hade poletten trillat ner.

Riccoihallen

Jag överraskade matte med att själv springa fram till dörren och ställa mig på mattan. Oj, vad matte blev glad och berömde mig. Jag stod alldeles still, tills hon hade fått på sig både jackan och stövlarna.

När vi kommer in brukar hon bromsa mig med linan och säga ”vänta” igen, och nu vet jag ju vad det betyder, så jag stannar, så fort jag hör ordet. Matte tycker att jag är såå duktig. (skrytvarning).

Riccobananlada

Idag kom jag på att bananlådan är väldigt kul att leka i, dom där hålen har jag inte sett förut, man kan ju sticka ut tungan genom dom och kanske bita lite också.

Riccohandduk

Jag brukar ju få en ny leksak varje dag (vaddå bortskämd?), idag fick jag en gammal avlagd handduk. Det var nog den roligaste leksak jag fått nån gång, oj vad kul jag hade. Matte slängde den över mig (hon ville se hur jag reagerade), jag sprattlade runt och bet i den och drog den över mig och låg och tuggade på den. Det går att göra mycket med en handduk. Både husse och matte satt och skrattade åt mig.