Miljöträning

Riccopigg

Matte, vad ska vi göra nu? Du hittar ju på en massa konstiga saker! Igår kväll stoppade hon in en taggig grej i munnen på mig. Jag hann inte uppfatta vad det var för nånting, men hon sa att det hette tandborste.

Tandborstar

Husse och matte köpte nya tandborstmuggar, och då fick vi också en ny. Jag har inte fått egen tandborste än, så jag får låna Zennas tills vidare.

Matte säger att vi ska borsta tänderna varje dag. Varför? Jo, för att jag ska ha lika fina tänder som Kenzo (snart 13 år) och Zenna (10 år) har och försäkringsbolagen betalar ingen tandvård, så tänk på det! Det sparar dessutom mycket lidande, säger matte.

Riccoica

Detta kallade matte för miljöträning. Jag tyckte det var jättespännande. Den där skylten var jag bara tvungen att kolla på och jag fick hälsa ordentligt på en tant, som var jättesnäll. Sen kom det en jättelång kille, matte sa att han var nog 2 meter. Klart jag ville hälsa på honom, men han gick bara förbi. Lite besviken var jag, men matte sa att så kan det vara. Det är inte alla som vill hälsa.

Men det fanns andra roliga saker. Varje gång man gick förbi dörrarna till butiken, så öppnade dom sig, det var både lite läskigt och spännande.

Sen åkte vi bil en stund och när den stannade, så sa matte att, nu skulle jag få ensamträna i bilen. Ha ha, trodde hon, jag hade ju både Kenzo och Zenna bredvid mig, så det gick ju superbra!

Riccosover

När vi kom hem, så var jag så trött att jag somnade nästan på direkten. Jag har några olika sovplatser och i köket sover jag i en bananlåda. Den har matte sagt att jag får bita i hur mycket jag vill, så jag har perforerat hela kanten.

När jag är ute och ska göra mina behov, så har jag hittat på alldeles själv att jag går av från stigen, som matte har skottat åt oss och gör mina behov bredvid istället. Visst är jag duktig?

 

Ett svar till “Miljöträning”

  1. Så söt han är , vad säger de gamle , tycker de han är otäck ? Tur att snön har gått , då är det lite lättare ute , kul att läsa om den lille det händer alltid något ser fram mot fortsatt läsning om Ricco kram från Halmstad