Promenad

Lite bilder från dagens promenad:

Jag bad Zenna och Ricco stå i vägkanten för att jag skulle kunna ta en bild. Ricco var med på det direkt, men Zenna ville inte, hon tyckte att det var för mycket snö, så då lyfte jag dit henne. Det var ju inte populärt, hon stod stel som en pinne, så när jag fått min bild, så fick jag lyfta bort henne också. Ricco behöver egentligen inte ha täcke på sig, men det snöade när vi började gå, så det var i ren bekvämlighet, för att slippa få in så mycket snö när vi kom hem.

När Ricco hittade nåt spännande vid vägkanten att nosa på, så var Zenna framme direkt för att kolla vad han hade hittat för kul.

Ett tag var Ricco som tokig, han hoppade över snövallarna och sprang några meter in i skogen och sen full fart tillbaka och så höll han på. Vid ett tillfälle, så var diket ganska djupt och jag funderade på hur det skulle gå, för i vanliga fall brukar det vara lite vatten där också. Han fick kämpa ett tag, jag var beredd att hjälpa honom, men så tog han ett jätteskutt och kom upp. Ricco springer för det mesta lös, men Zenna brukar jag ha kopplad, för hon är ju en äldre dam nu (drygt 13 år) och tycker att hon själv kan bestämma lite, så jag kan inte alltid lita på att hon lyder lika snabbt som Ricco, och på ena vägsträckan kör det både långtradare och andra stora fordon, då är selen är bra att ha på Ricco, för då kan jag hålla honom i den.

Vi bestämde att Zenna skulle få behålla pälsen denna vintern, så det är därför hon är så lurvig. Hon är ganska frusen av sig numera.