Minisemester och tävlat

Nu har vi haft minisemester över helgen och vad går semestern till då? Jo, att tävla med Ricco så klart! Ha ha ha!

Först åkte vi till Tranås och fick campa på klubben, toppenbra. Där var det dubbla tävlingar, som det är för det mesta.

Den ena tävlingen fick vi inte godkända poäng på, det blev bara 75 poäng. På det ena momentet satt han inte, så det blev felövning, minus 10 poäng plus lite småfel. Domarens kommentar: Härlig energi trots värmen.

På den andra tävlingen gick det bättre, 82 poäng och inga stora fel, bara smärre förseelser. Domarens kommentar: Snyggt räddat i frestelsen. Glad hund. Fin kontakt.

Jag måste förklara räddningen i frestelsen: Dom hade lagt en ganska stor mjukisgris där och den låg med benen i luften, så jag tänkte att vi får väl se hur det går. Han brukar klara frestelsen bra, men den här var ju lite speciell.

Jag har lärt in ett ljud, som betyder att han får godis, så jag var beredd. Det är ett väldigt pipigt ljud och han lyfte huvudet direkt till mig, så jag kunde berömma direkt också. Många brukar skrika fy eller nej, men det låter ju inte så trevligt och jag använder aldrig dom orden i träningen, för jag vill att träningen ska vara rolig.

Slappa och lata oss, sen åkte vi till Vadstena, där det också var dubbla tävlingar. Vi fick campa på den klubben också, så vi kunde verkligen ta det lugnt och jag kunde titta på mästarklassen på eftermiddagen, vilket var lärorikt. Jag var t o m så fräck att jag bad att få gå med på banvandringarna under tiden domaren var med, på båda tävlingarna. Jag höll mig naturligtvis i bakgrunden och var noga med att jag inte gick i vägen för någon.

Vi var ju tvungna att kolla av agillityhindren lite. Inga problem, han gick upp på dom som om han aldrig gjort annat.

Nu till tävlingarna:

På första tävlingen när vi skulle svänga från varandra, så svängde Ricco inte alls, vilken han alltid gör annars, minus 10 poäng, men vi skrapade ändå ihop 83 poäng och en godkänd runda. Domarens kommentar: Snyggt jobbat! Bra kontakt!

På andra rundan gjorde han inga stora fel, så det var spännande innan man visste resultatet. Dom hängde inte upp resultaten, så att man kunde tjuvkika heller. Ibland läser dom resultaten uppifrån, men nu börjades det bakifrån. Vi var väl ca 15-16 st och dom närmade sig toppen, vi kanske skulle komma på 5:e plats? Nej… inte heller 4:e, men vaddå, inte tredje heller? Vi kom på andra plats med 92 poäng! Superglad blev jag över vår goa Ricco! Domarens kommentar: Kanonfin runda! Fina moment!

Janne lägger upp filmen i morgon!