Tävlat i Ulricehamn

Idag har vi tävlat dubbla tävlingar i Ulricehamn. Första banvandringen började kl 14.00 och vi var som vanligt där en timme innan, för att Ricco skulle ha tid att varva ner lite. Det var ca eller drygt 30 startande och vi fick startnummer 17, men eftersom dom delade gruppen efter nr 17, så startade vi sist i båda grupperna. Inte så kul med så lång väntan, jag startar helst alldeles i början, men man kan ju inte alltid få som man vill. Det blev så gott som två timmars väntan för Ricco innan första start, men det funkade bra. Kruxet var bara att domaren plus en aspirant och en skrivare till varje domare stod mitt ute på planen och dömde och dom stod inte direkt tillsammans heller, så Ricco blev ganska störd av dom (något vi behöver träna mer på), men jag fick ändå med mig honom bra.

När vi kom fram till hindret han skulle hoppa över, så vet jag inte var han hade hållit blicken, kanske på folket på planen, för han blev överraskad och vägrade, vilket han inte brukar göra och det var det enda stora felet han gjorde, 10 minuspoäng där.

När vi skulle gå nästa bana, så hade vi väntat i nästan fyra timmar, så då var han trött, men gjorde ändå 86 poäng. Han gjorde en minus 10 poäng där också, men det var vid ett läggande, där han satte ner rumpan först och resten av kroppen sen, då blir det felövning. Så brukar han heller aldrig göra, men han var trött, så han är förlåten, jag är jättenöjd ändå. Idag stod Ricco för alla felen själv i alla fall, ibland brukar ju jag göra bort det, ha ha ha!