1:a placering i Jönköping

Idag hade vi dubbla tävlingar i Jönköpings BK. Det var varmt och många hundar hade ont av värmen. Vi höll oss i skuggan, så gott det gick innan vi skulle in, men vi hade startnummer 11 av 25 och det fanns inga inropare, så man fick hålla koll själv på när man skulle in. Jag gillar ju att starta i början, men det kan man ju inte få göra jämt.

Första banan vi gick kändes inte som att den gick bra. Han trasslade och skuttade och var seg när han skulle sätta sig, så jag trodde inte att vi skulle få nåt godkänt resultat där, men jag struntade i det, för vi hade ju en chans till, men döm om min förvåning, när vi fick 79 poäng och därmed titeln RLDF. Nu visste jag ju inte det, för det var prisutdelning när båda tävlingarna var färdiga. Domarens kommentar: Bra tempo. Fin frontposition. Samspelt ekipage.

På andra tävlingen däremot, kändes det jättebra. Han trasslade lite vid starten, men sen flöt det på riktigt bra, så jag kände mig jättenöjd, sen vet man ju aldrig vad domaren såg. Jag vet ju inte vad Ricco gjorde bakom ryggen på mig t ex. Det visade sig att vi fick 96 poäng och en delad förstaplats. Av alla dessa 25 ekipage, var det faktiskt inte många som fick godkänt resultat (minst 75 p). Domarens kommentar: Jättesnyggt! Bra jobbat!