Älg på promenaden

Ricco: Nu när matte skriver är klockan över midnatt, men jag vill berätta om lördagen.

Idag fick jag gå med matte, när hon gav småfåglarna mat. Hon brukar göra det själv annars, men jag håller stenkoll på henne, så jag såg allt att hon tänkte gå ut utan mig. Jag ville så gärna gå med och hon sa ”ja ja, du får gå med om du sköter dig”! På den sidan av huset finns det chans att kunna jaga både katt och kanin, men det får jag inte göra, så jag håller ett öra öppet så jag hör om hon hojtar till.

På eftermiddagen skulle vi gå en promenad och matte tänkte inte ta kameran med sig, men husse kom dinglande med den och sa att, det vore väl synd om den inte är med om ni skulle stöta på ett rådjur! Bättre upp, vi såg en älg! Det är första gången vi ser en älg på våra promenader, men rådjur har vi stött på innan.

Naturligtvis, så började Zenna skälla på den, så hon skrämde iväg den, men matte hann få en bild på den, även om det var på långt håll. Jag skällde inte, bara Zenna.

När vi hade kommit en bit på väg hem, så hittade vi spåren efter älgen och det var jättespännande, då trängdes vi och skulle nosa på samma ställe. matte kollade efter den, men den hade sprungit sin väg.