Storsjön runt och hittat en valp

Idag geocachade vi oss runt Storsjön. Här kommer lite vyer därifrån:

vystorsjon1

Långt bort syns Ovikenfjällen.

vy2

Vy över Storsjön.

zennajanne

Oj, vad vi letade efter cachen, som skulle finnas här. Vi skulle precis ge upp, när det kom en familj, som också letade efter den. Dom hade letat en gång tidigare och inte hittat den. Vi var ju tvungna att leta lite till då… och då hittade jag den. Den låg trångt till, så ett av barnen fick hämta den och allihop kunde vi logga den. Bra när man kan hjälpas åt.

vy3

Vi hade en väldig tur med vädret, det var soligt och fint hela dagen, med skurar på håll.

vy4

Vi åkte två färjor, den första för att komma ut på Isön och den andra för att fortsätta över till fastlandet på andra sidan. På vintrarna anlägger vägverket isvägar över till ön, men inte förrän isen är 25 cm tjock. Jag är definitivt inte sugen på att köra på nån isväg, hua mig!

valp

Som ni vet så tog vi ju hand om en hundvalp, som sprang lös på en udde, där vi tog en promenad. Vi skulle precis åka igen, när den kom springande. Våran kommentar var ju att ”Att inte folk kan hålla reda på sina hundar!” Då lyfte en dam upp henne och frågade om hon var våran. Oj, oj, vi såg ju direkt att det var en valp. Damen släppte ner henne och jag tog upp henne, när hon kom till mig. Vad gör man? Man kan ju inte lämna en valp! En man kom cyklande, men han sa att ingen som bor här har en sån hund. Jag gick tillbaka och frågade alla jag såg, men alla hade sett valpen springa där, men ingen ville kännas vid den och alltså var det ingen som brydde sig heller. Vi tog med henne i bilen och jag  knackade på i en gård inte så långt därifrån. Ingen svarade, jag öppnade och en hund skällde där inne. Jag ropade, men ingen svarade, så jag gick ut igen, men då kom en dam ut med en filt runt axlarna och ja, hon passade henne åt svärsonen, tror jag det var och hon sa att valpen brukade smita. Jag frågade hur gammal valpen var och hon sa 15 eller 16 veckor och det kändes rimligt. Janne frågade vad hon hette och upprepade hennes namn och hon lystrade på det, så då såg vi att det stämde. Jag förstår bara inte hur valpen kunnat smita, hon måste ha varit ute ensam, medan tillfälliga matte sov. Mycket konstigt! Hon var en riktig sötnos och hur go som helst, jag skulle kunnat behållit henne. Tänk bara om någon varit oärlig och verkligen gjort det, hemska tanke!