Dusch och fön

Ricco: I kväll tog matte med mig till duschen. Där började hon plocka av sig en del kläder, jag trodde att hon skulle duscha, men ve och fasa, det var mig hon tänkte duscha. Hon sa att hon måste stå barbent, för det går nog aldrig vägen annars, jag undrade vad hon menade egentligen.

Vaddå? Det var väl inget märkvärdigt heller! Det var ju jätteskönt! Jag stod alldeles stilla, när matte masserade in schampo i pälsen på mig och det var lika skönt, när hon sköljde ur det. Matte kunde knappt tro sina ögon, att jag kunde vara så duktig. Ibland säger hon att jag är en slyngel, men inte nu.

Sen tog hon en handduk om mig och höll mig på rygg i famnen och gnuggade mig, så jag skulle bli torr. Jag försökte protestera lite, men då busade hon med mig, så det blev jättekul. När hon hade gnuggat färdigt och sa att jag kunde gå ner, så ville jag inte det och då busade hon med mig en stund till innan hon satte ner mig. Nu trodde jag att jag var färdig, men det var jag inte. Hon tog upp mig på trimbordet och började föna mig. Jag är van vid att matte gör en massa tokiga saker, så jag lät henne hållas.

Riccotorkas

Matte höll mig nära sig, så jag njöt i fulla drag av föningen. Det var ju varmt och skönt. När jag var färdig gjorde vi den dagliga kamningen av skägget. Matte säger att jag måste vänja mig och jag står alldeles stilla, det går ju fortast så, har jag kommit underfund med.