Zenna inlagd

zenna

Pigga, busiga lilla Zenna ligger inlagd på sjukhus.

Sent igår kväll, när hon hoppade ner från sin soffa, så ramlade hon. Hon tittade förvånat upp på mig och ruskade sig lite, men sen sprang hon snabbt in i sovrummet och hoppade upp i min säng.

När det var dags för tandborstningen, så kom hon direkt. Hon bara väntade tills Kenzo var färdig. Vi gick och lade oss, men det dröjde inte länge förrän hon började spy. Hon låg på en filt, så det var bara att byta. Vi tänkte att hon hade väl fått i sig nåt ”skit”, men hon spydde flera gånger och var lite vinglig. När jag tittade henne i ögonen, så såg jag att dom flackade snabbt åt sidorna. Nä, det här går inte… Jag ringde till Jönköping, det enda stället som var öppet på natten. Vi fick komma om vi var oroliga. Så klart vi var.

Vi var framme i Jönköping kl 2 och fick komma in direkt, men veterinären sa att hon ser alldeles för pigg ut för att han skulle göra något, så han undersökte henne inte ens. Hon har nog bara en vanlig kräksjuka, ge lite ris och kyckling om hon fortfarande är dålig i morgon! Ja ha, så vi åkte hem.

Vi kom hem vid halv fyra och gick och lade oss. Zenna spydde varken på ditvägen eller hemvägen, så vi hoppades att det var lugnt nu då. Vi gick och lade oss igen och sa att nu sover vi lite extra på morgonen.

Vid halv 9 vaknade jag av att hon började spy igen och hon hann spy tre gången på en kvart. Jag tog på mig morgonrocken och satte på henne selen och gick ut med henne (selen tog jag bara för att ha bättre koll på henne), men nu var hon så pass vinglig att jag fick hålla upp henne med hjälp av sele och koppel.

Jag gick in och väckte Janne, som genast googlade för att kolla hur dags Slöinge öppnade. Det var bara några minuter kvar, dom öppnade kl 9, så då ringde jag dit. Dom hade många hundar på ingång, men vi kunde åka på en gång, så skulle dom prioritera sen, då var vi ju på plats i alla fall.

Där var det inte tal om nån vanlig kräksjuka. Vi fick redogöra för läget och veterinären misstänkte Vestibularis. Det är inte direkt en sjukdom, utan symtom på något, som kan ha flera orsaker, så vi vet inte hur det går än.

Zenna får ligga inne några dagar, hon ska få dropp mot uttorkning och medicin mot illamåendet, så skulle dom se om dom kunde få i henne lite mat, så hon kommer igång igen. Det kunde ta några dagar innan man vet om hon blir bättre eller inte. På blodproverna dom tog på henne, så var alla värden bra, förutom att hon var lite uttorkad då.

Vet, kommer att ringa varje dag, så vi får veta hur hon mår, så det är bara att vänta och hoppas nu!