Cito-event utanför Motala

Just nu befinner vi oss i Motala, närmare bestämt på camping Furulid. Vi fick för oss att vi skulle besöka ett geocachingevent här, när vi ändå var i trakten.

sopuppdrag

Utrustade med gula påsar gav vi oss iväg.

janneplockarsopor

Vi skulle alltså göra en insats för miljön

gladageocachare

Naturligtvis, skulle vi ju ta en cache också. Här hittade vi första steget och sen skulle det kluras ut vart vi skulle ta vägen för att hitta slutgömman. Det blev ett väldigt klurande och sökande i mobilerna för att hitta lösningen. Inte blev det bättre av att det var dålig täckning här

vovvarna

Det positiva var att hundarna hann vila ordentligt. Zenna bland nappflaska och soppåsar. Vi gav upp och började gå tillbaka, när en av deltagarna plötsligt löste det.

avslut

Tillbaka vid utgångspunkten, så samlades dom gula påsarna ihop och vi avslutade med att logga varandras travelbugs och geocoins. Dessutom hade vi en trevlig pratstund, med jättetrevliga människor.

På väg hem till husvagnen passade vi naturligtvis på att ta några cacher, ett antal väldigt lätta och några andra också.

kristbergakyrka

En cache hittade vi i närheten av Kristberga kyrka, som är under renovering och jag tror att det skulle bli ett bröllop där, för det gick festklädda människor där och kom flera hela tiden.

tallebergakyrka

Den här mastodonta stenen besökte vi också. Den väger 2500 ton och kallas för Tälleberga kyrka. Det sägs att stenen vänder sig vid klockringningen, tur att inte klockorna ringde när vi var där då!