Åskan slog ner

Idag hälsade vi på syrran. Vi kunde naturligtvis inte låta bli att ta en cache på vägen dit.

klockstapel

Ingvar hjälpte också till att leta. Nånstans i närheten av klockstapeln i Brunnhem fanns den. Efter den, åkte vi raka vägen till Helena.

Medan vi satt där och pratade, så började det blixtra och mullra. Det höll på länge runt om och kom två rejäla hagelskurar.

hagel

Så här såg det ut på trädäcket utanför köket.

Sen slog blixten ner, kanske 100 meter från huset, det var blixt och dunder så nära att man inte hann att räkna. Efter det kunde vi räkna igen, men det var ganska nära ändå, men helt plötsligt kom det en jätteknall. Vi trodde att det slog ner i skorstenen. Jordfelsbrytaren löste ut och en glödlampa hon hade i spiskåpan gick sönder plus en router till datorn.

simonojanne

När vi gick ut för att se om vi såg något, (efter att åskan dragit bort) så hittade Simon (Helenas yngste son) topplocket på ledningsstolpen och det luktade bränt. Det var stolpen det hade slagit i.

hoshelena

Det var stolpen på höger sida i bilden, inte långt från huset. Janne står och tittar på locket. Det var ganska läskigt, innan man visste hur det hade gått. Alla sprang runt och kollade att inget hade hänt, medan jag satt kvar och försökte vara lugn för hundarnas skull.