Norra Öland

Janne var mycket piggare idag, så vi körde norra Öland idag. Vi hann väl inte så mycket, som vi hade tänkt, men Öland finns ju kvar.

bilar

Det märktes att det är söndag och alla ska hem. Det var en oändlig rad av bilar vi mötte. Jag förstår inte hur många som var här egentligen, det tog ju aldrig slut.

vaderkvarn

En typisk bild från Öland. Lägg märke till trädet där murgrönan klättrar upp!

kustvagen

Vi körde kustvägen, på den västra sidan. Hela förmiddagen hade vi jättefint väder. Det syns ju inte här, men solen sken. Blåste gjorde det, men vi var bra klädda, så det gjorde inget.

regnhagel

När det närmade sig lunch, såg himlen ut så här och vi fick smaka på det också. Det var en regn och hagelskur, men den gick snabbt över.

backsippor

Janne fick se backsippor och när vi började titta oss omkring, så var det alldeles fullt med backsippor, som hade blommat över. Man kunde knappt ta ett steg utan att trampa på dom. Dom såg nästan ut som överblommade maskrosor, det var väl därför vi inte såg dom först.

kalkbrott

Här hade vi ett kalkstensbrott eller rättare sagt, det var här dom fixade till stenarna till fina skivor.

raukar

Slutmålet innan vi vände hemåt var raukarna. Det här var den största, 4 meter hög.

vagor

Det blåste som attan, det syns på vågorna som rullar in. Kepsen blåste av mig mitt framför en bil, men han väntade så snällt, medan jag korsade vägen framför honom och hämtade den. Han skrattade lite åt mig, men bjöd jag så gärna på.

vovvarna

Det var nog väldigt annorlunda dofter här, för det var väldigt vad det nosades. Dom hade knappt tid att följa med oss.