Spårat med Kenzo

I helgen skulle ju Zenna ha gått på spårkurs, men hon har åkt på en ögoninflammation, så hon fick vara hemma och vila. Hon blir förresten bättre och bättre för varje dag som går, och hon är så duktig när hon ska få sin ögonsalva. Hon kommer, trots att hon vet att jag ska både tvätta och ge salvan och ligger så stilla på trimbordet, men när det är färdigt sätter jag på tratten och så rusar vi till lådan där godiset förvaras. Då kommer Kenzo också rusandes och så får han också en bit.

Jag fick lov att ta med mig Kenzo istället på kursen. Det blev bestämt att jag skulle lägga ett ganska långt spår till honom, och jag lade både mjukisdjur och pannkaka i spåret.

Efter en och en halv timme gick vi våra spår och Kenzo var som vanligt het på gröten. Jag fick hala tillbaka honom två gånger i början, när han avvek från spåret, sen tog han det lite lugnare. Det var dumt av mig att göra en böj i början, nästa gång ska jag göra böjen en bit in, så han hinner lugna ner sig och inte missa spåret.

Den första leksaken han hittade, nosade han snabbt på och fortsatte sen, han bara konstaterade att den låg där. Jag tog upp den och lekte lite med honom i alla fall. Vid ett tillfälle missade han en pannkaksbit med en meter, men då kände han lukten och vände tillbaka. Tokpelle, jag får väl fortsätta med pannkaka, när han älskar det så mycket.

Jag hade fullt schå med att hinna ta hand om snitslarna samtidigt som jag fick hålla in honom lite, för bråttom hade han, trots att han var mer noggrann på andra halvan av spåret.

trad

Vi körde en liten cacherunda i går och fick se det här ihåliga, knöliga trädet.