Mathörnan

Jag hade tänkt blogga lite i går kväll, men det var lite annat som kom emellan, så det får bli nu istället.

Trots att köket inte alls är färdigt, vi har ju inte fått hem några skåp än, så flyttade vi in köksbordet, så att vi kan sitta där och äta i alla fall.

koket

Det blev ganska mysigt och vad skönt att kunna sitta här igen. Nu längtar man ännu mer till den dagen kommer, när man kan börja laga mat och baka. Maten är ju inga problem, vi har ju grillhuset, men baka kan jag inte göra där.

Jag tänkte också visa hur det ser ut när man ympar honung.

blandar-ymp

Först häller man upp lite nyslungad, rinnande honung i en burk och tillsätter lite fin hård honung, som sen ska röras två gånger om dagen i 2 – 3 dagar. Efter det tillsätter man lika mycket rinnande honung, som man har i burken och blandar om detta. Det är det momentet, jag gör på bilden. När det är ordentligt blandat, ska det ner i hinken med nyslungad honung och blandas ihop ordentligt med det. Sen ska det hällas upp på burkar, som i sin tur ska stå i ca 3 veckor och stelna. Sen är den klar att säljas.

Detta var hösthonungen, sommarhonungen blev väldigt fin, med låg vattenhalt, så den blev så där hård och lite vit, som jag vill ha den.

Ett svar till “Mathörnan”

  1. Hejsan , va fint det blir , man kan tro att fönstret ovanför köksbordet är en tavla , JÄTTEFINT ,
    Ni har då att göra med er honung , tur att du ” bara ” jobbar hemma , SÅ DU HINNER MED ALLT , men så är du ju inte så gammal , här är allt väl , lite höst idag
    Ha det bra Kram