Lite av varje

Igår hade vi en väldigt fin fjäril inne. Jag har sett sån innan, men kommer inte ihåg vad den heter.

Janne-fjaril

Janne fick ta ut honom, men innan han gjorde det, satte han den i ansiktet och den kröp glatt upp på huvudet på honom.

Nu har jag en kläckning på gång igen.

nyklacktaisbar

Alldeles nykläckta isbarkycklingar. Dom har inte ens torkat ordentligt än.

Samtidigt har det kläckts kycklingar under en höna i hönshuset.

isabellakycklingar

När alla hennes var kläckta flyttade jag ut henne med kycklingarna till huset jag byggde i fjol. Jag har satt dit en värmelampa också, för hon ska få ta hand om alla kycklingarna och det blir fler än vad som får plats under henne. Just nu har hon 15 stycken och det blir nog några till.

När jag satte fram kameran för att ta denna bilden, lät hon exakt som en hund som morrar. Hon tycker att det är ganska OK att jag kommer och tittar till henne, men varför komma med såna där konstiga grejer och köra upp framför ansiktet på henne?

Bygget går framåt. Igår tapetserade Carina och jag toaletten och idag tog vi bort några skåp i köket. Planen är att vi ska sätta upp tak i morgon (takskivor).

Kenzo har snart ätit upp sin dietmat och mår väldans mycket bättre. Jag har fått ta det försiktigt med promenader i början, men idag gick vi en timme och han var pigg hela tiden.

natur

Vi stötte på ett rådjur som gick och betade.

radjur

Det var väl mer att jag såg det. Rådjuret och jag stod och tittade på varandra länge, men sen rörde hundarna på sig och då sprang det iväg med en väldig fart. Kenzo och Zenna såg den aldrig, för den var för långt bort och dom stod för långt ner.