Geocachening och omflyttning i hönshuset

Idag tog vi en heldag till att geocacha. Vi packade en kaffekorg med lite smörgåsar och några mazariner, som vi sen avnjöt på en liten skogsväg. Vi dukade upp på motorhuven, för vi hade solsken och skönt väder.

Fikapaus

Det blev en givande dag, för vi lyckades ta 13 stycken. Man får verkligen en bättre inblick i sin näromgivning. Vissa cacher väntar vi med lite eftersom det är älgjakt. Det kan ju vara förenat med livsfara att gå ut i skogen nu. Förresten så såg vi en älg som hade bråttom, förmodligen sprang han ifrån ett drev.

Nu i kväll, när lyset hade slocknat i alla hönshusen, bytte jag höns mellan dem, för att få lite ordning och reda. Araucanatuppen har fått alla renrasiga araucanor med sig till ett av de mindre hönshusen och några hönor till, därav en orpingtonhöna från Lillemor. Vi ska se vad det kan bli för någon kul korsning från henne och araucanatuppen.

Marantupparna har fått flytta till det stora hönshuset med sina hönor och fått överta de äldre maranhönorna plus ett gäng korsningar.

Nu håller jag tummarna för att det inte ska bli några slagsmål, men jag tycker att jag har rört om så mycket, så jag hoppas att dom bara blir virriga och jag har ju inte släppt ihop några tuppar, dom har ju bara bytt plats.

2 svar till “Geocachening och omflyttning i hönshuset”

  1. Stämmer det att hönorna har hönsminne och bara minns tre så är det nog ingen fara.. då är dom ju vana med nya vänner hela tiden 😉