Hönshus på G

Det har hänt en hel del, men tiden har inte riktigt räckt till för mig, men nu ska jag berätta.

För ca 1 1/2 vecka sen såg vi att Kenzo rörde sig väldigt försiktigt och när han låg ner, darrade han som ett asplöv. Det var bara att ringa till Slöinge, och han fick komma dit direkt. Där fick han smärtstillande och sen var han dit igen några dagar senare och då röntgade de honom och konstaterade att han har ett diskbrock.

Nu hade det inte gått så långt att det fanns någon nervpåverkan, som tur är. Idag 10:e och sista dagen med denna medicinkuren, så syns det inte på honom, så det läker nog snart ut.

För ett tag sen så beställde jag 24 avelsägg från rasen Wyandotte (den stora varianten), jag tycker att de är så fina. Jag tänkte att det tar nog många veckor innan jag får dem, men det skulle ju bara vara bra, för vi har ingenstans att göra av kycklingarna ännu.

Det var bara det att de kom i onsdags. Jag hade köpt kläckaren, så den stod och väntade här.

Äggkläckningsmaskin

 

Vi lade i äggen på kvällen, när jag kom hem från jobbet, så då hade vi tre veckor på oss att ordna något.

Kläckaren är för 24 ägg, men det gick bara i 20. Det blev jättetrångt med alla 24 äggen, så vi vågade inte riskera att äggen inte skulle kunna vändas ordentligt, så tyvärr fick vi offra fyra stycken.

Janne protesterade lite om hönshusbygge, genom att säga att ”Jag som inte hade tänkt bygga något mer ute”, men det örat lyssnade jag inte på.

Han åkte snällt och köpte virke i veckan som gick, så idag kunde vi börja.

Hönshus

 

Här har det varit en hundgård innan vi flyttade hit och därefter har det bara varit en skräphörna, så idag sa Janne att det är ju skönt att få den hörnan fin. Ja, ser man på, och den kommer till nytta också. Han tyckte t o m att det var roligt att bygga, nu när vi hade kommit igång.

Det ska bli ett hönshus som är uppdelat i två avdelningar, så man kan säga att det blir två små hönshus bredvid varandra.

Det är ju lika bra att göra det ordentligt, när man ändå håller på, för sen törs man väl inte säga att man vill ha ett hönshus till.

3 svar till “Hönshus på G”

  1. Hejsan det är ju tråkigt med Kenzo , men skönt att han är på
    bättringsväg . Så söööta de små är , Härligt att ni har en hörna ,
    till de nya kycklingarna , ni kanske ska ha uppfödning av fina hönor/tuppar ? Förstår att byggmästaren har mycket att göra , så det blir klart till ” förlossningen ”
    Kram från Hstd

  2. Har hjälpt till att lasta släpet idag med mera skivor till hönshuset, så jag gissar att det snart är klart? Nyfiken….
    Kram!