Tränat honnören

I morse tränade vi på att stå still. Det kan ju förekomma i honnören att hunden ska stå upp och stå still i 1,5 min. Det är ganska lång stund.

Jag tror att Kenzo klarar det ganska bra, men det är säkrast att träna ändå. Han har nog svårare när han ska ligga ner. Då är han ju nära marken och där finns det ju mycket att lukta på.

Zenna står gärna och trampar med tassarna innan hon blir stilla och när hon får en godisbit sätter hon ner huvudet mot marken för att kolla om jag har tappat nån liten smula. Det vill jag ju inte att hon ska göra. Man får ju i och för sig inte ge godis under en tävling, men man vet ju inte vad Zenna kan få för sig. Hon kan ju tro att jag tappar en på en tävling och det känns ju onödigt.

På slutet av träningen började hon sänka huvudet, men ändrade sig och då belönade jag, så jag ska nog få bort den olaten. Jag får bara vara väldigt försiktig, så att jag inte tappar något i fortsättningen (vilket jag har gjort många gånger innan, så det har ju lönat sig för henne att kolla på marken). Skärpning Irene!!! Man får det beteende man belönar.

2 svar till “Tränat honnören”

 1. Hej nu äntligen ska det gå , hur hinner du träna på morgonen , är det mellan mackorna och gröten ? Janne berättade hur tidigt du börjar jobba , så jag fattar inte detta, men du kan allt . jag trodde inte en snauzer kunde stå stilla , Hde trevligt samtal med din man idag , GOTT SLUT på ER.
  Kram I-M & Tom

  • Hej!
   Kul att det fungerar för dig nu.
   Jag går upp så pass tidigt att jag har en kvart, som jag kan använda till att träna hundarna på. Särskilt Kenzo ber mig att vi ska träna, så det är ett sätt att det inte ska rinna ut i sanden med träningen också. Dessutom tycker jag att det är kul.
   Kenzo kan stå blick stilla, men han viftar oavbrutet med svansen.
   I morgon går jag upp klockan fem.