I natt åskade det och min första tanke var att vi måste gå upp och dra en massa sladdar. Nej, vi är ju inte hemma. Jag hörde bara ett muller, sen började det regna och det regnade inte måttligt, men jag, jag somnade om och sov gott hela natten.
Vi har lämnat Mellerud och befinner oss nu strax norr om Filipstad. På väg hit, nånstans efter Grums, stannade vi på en parkeringsplats och tog en macka. Längst bort på parkeringsplatsen satt ett par äldre herrar och sålde korv från en sån där gammaldags korvlåda. Jag konstaterade bara att de satt där och att det var för varmt för att äta kokt korv. Janne han satt och filosoferade om varför de satt där. Det är ju ingen vanlig syn. Han funderade över om det var någon tävling, som skulle gå här förbi och att det var därför. Rätt som det var, så lämnade han mackan och sade att han måste ta reda på varför de satt och sålde korv där. Han pratade med dem en kort stund och sen hämtade han kameran. Men snälla nån, tänkte jag, pinsamt.

När han kom tillbaka berättade han att den ena herrns fru höll på och jobbade i trädgården, så då stack han iväg för att sälja korv, och tog kompisen med sig, så slapp han att hjälpa till. Ja, det var ju också ett sätt att komma ifrån. Janne frågade om han fick ta en bild. Ja, det är OK, svarade han, du är väl inte från skattemyndigheten? Ha, ha… Det var i alla fall skojfriska herrar. De vinkade glatt åt oss, när vi åkte därifrån. Tilläggas kan att de hade inte fått sälja en enda korv, stackarna.
Nåja, nu sitter vi än en gång på en härlig camping.

Det är i stort sett hela campingen som syns på bilden, men det finns el, vatten och toa. Vad mer kan man begära. Vi är dessutom helt själva, jättehärligt.
Nu ska jag avslöja vad vi ska göra i morgon. Vi ska vaska guld. Det är faktiskt på riktigt. Dom sade att vi skulle ha gummistövlar med oss och ett gott humör. Vi har faktiskt gummistövlar med oss, men jag är inte riktigt säker på att mina stövlar är hela. Jag får väl ha ett par extra sockar i fickan. Vi får se hur det går. Jag rapporterar i morgon.

Ett svar till “”

  1. Anders fick ett härligt skratt till frukost idag när jag läste högt för honom om korvgubbarna:). Nu när ni är iväg har vi högläsning som morgonrutin efter som det är så kul att höra hur ni har det. Kram.