Dubbeltävling i Vara-Grästorp BK

Det är första gången vi börjar en tävling vid middagstid, närmare bestämt kl 14.00 Vi var där i god tid för att Ricco skulle hinna vänja sig lite vid omgivningarna.

Första banan var klurig, domaren sa själv att den var svår. Det var den verkligen, man skulle göra åttans frestelse, sen ut och göra en annan skylt, in i samma frestelse igen från ett annat håll, vända åt ytterligare ett annat håll och fortsätta. Det blev rörigt i huvudet på dom flesta av oss. Jag var så säker på att jag hade fått kläm på det och gick rätt, men inte då. Jag tror att jag gick ut ur den vid fel kon.

När första ekipaget precis skulle börja, så började flera personer greja med hindret, det tog väldans lång tid, men till slut bytte dom ut hindret och ställde dit ett öppet hinder, alltså med bara en pinne rätt över. Tyvärr. så hade vi inte tränat på ett sånt hinder, så Ricco fattade inte att han skulle hoppa över det, så han sprang runt. Sorry, men jag får skylla mig själv, det är bara att börja träna på ett sånt. Den banan blev vi inte godkända på, vi fick 68 poäng (fattades 7). Vi har ett sånt hinder hemma, så nu ska jag plocka fram det.

Domarens kommentar: Snyggt utfört! Bra jobbat! Trevligt ekipage! Bra tempo!

Andra banan såg lätt ut i jämförelse med den innan, men man vet ju aldrig vad som kan hända ändå. Den flöt på ganska bra, men Ricco var inte tillräckligt koncentrerad, så vi fick lite ”bristande uppmärksamhet” ett par sena utföranden och ”överdriven fysisk kontakt” (han hoppade på mig). Hans hoppande har ju i alla fall minskat, han hoppade ju bara på mig en enda gång, ha ha ha! Vi fick i alla fall ihop 89 poäng och en 5:e plats.

Domarens kommentar: Snygg runda!!!

Tokhund, som ska hoppa på mig! Det var momentet ”sitt, ett steg rakt åt höger och sitt igen”. Han började rätt med att sätta sig och följde med åt höger, men satte sig snett. Om jag hade varit snabb med att fortsätta, så hade han kanske inte hunnit hoppa, men jag stod kvar en sekund och det räckte för att han skulle uppfatta att han hade gjort fel, så han hoppade på  mig och satte sig rakt självmant. Tokhund, där fick vi samtidigt förarfel, domaren trodde att jag korrigerade honom till att sätta om sig, men han kunde ju inte höra att jag inget sa.

När vi kommer tillbaka till campingen ser vi till en början bara husvagnen, var är solskyddet och insyningsskyddet? Jo, i en hög på marken. Det har blåst riktigt rejält, så antagligen hade det börjat rasa och en vänlig själ hade plockat ner det och lagt bordet ovanpå, så att det inte skulle blåsa bort. Det var bara till att ta itu med det och packa ner allt. Vi var bara så tacksamma att allt var helt. Sista kvällen kan vi ju nöja oss med att ha hundgallren uppsatta, så att hundarna kan gå in och ut ur husvagnen som dom vill.

Vi hade kommit överens om att äta korv med bröd i kväll, så Janne började grilla medan jag bloggade. Efter en stund, så hörde jag brak, tjong dong och brak igen. Vad i all sin dar gör han, jag flög ut för att se om han kanske ramlat och slagit sig fördärvad. Jag möttes av orden ”kan du byta ut korvbröden?” Då hade han stigit snett med ena foten (som trasslar ibland) och ramlat och satt sig på korvbröden. Jag vecklade upp handduken, som korvbröden var inlindade i och där låg några helt platta korvbröd, helt odugliga (tur vi hade fler). Som tur var hade han inte gjort illa sig, mer än ett skrubbsår på handen, som han upptäckte efter en stund. Nu hoppas vi på en lugn avslutning på denna dagen!

 

2 svar till “Dubbeltävling i Vara-Grästorp BK”

  1. hejsan det gick väl bra , men det skulle varit roligt att se Janne sitta på korvbröden ha ha ursäkta , men jag har lite konstig humor , Har glömt att fråga vilken modell det blev på bäbisen , tur att janne inte skadade sig kom hem från Okome idag rätt skönt borta bta men hemma bäst kram till Er bägge från hALMSTAD

  2. Ha ha ha, jag hann heller inte se honom sitta på korvbröden. Bebisen blev en kille, som ska heta Mion. Ha det så gott allihop!