Ricco fyller 1 år idag

Idag är det Riccos första födelsedag och vad bjuder matte på då? Jo, ett besök hos veterinären.

riccohosvet

Först blev det vägning, 19,5 kg och veterinären tyckte att han var fin i hullet. Sen fick vi vänta en stund i undersökningsrummet och där fanns det en massa nya dofter som man måste kolla upp. När veterinären kom in så var det den vanliga hälsningsceremonin, att hoppa på henne (suck, men hon tog som tur var inte illa upp). Jag brukar tänka att hellre har jag en hund som hoppar, än en blyg hund.

Han stod så stilla och fint när hon kände igenom honom (både här och där), så matte blev stolt över sin lille pojk. Jag vet inte om han ens kände när han fick sprutan, för det blev ingen reaktion.

Vi passade på att köpa tandkräm också och då var det en annan tjej, som kom och hjälpte till och hon passade på att kela jättemycket med honom, så det blev ett väldigt bra besök hos veterinärerna i Forsheda.

När vi kom hem, så bytte jag strö hos hönsen, så då var han med mig.

riccolydig

Jag körde fram och tillbaka med skottkärran och stängde inte grinden under tiden. Utan att jag behövde säga något, så gick han inte längre än så här. Han vet sen innan att man får inte gå ut från trädgården utan tillåtelse. Innan har jag alltid sagt att han får vänta.

riccohoshonsen

Idag nöjde han sig inte med att bara gå in i utegården, han stod på tröskeln och tittade på hönsen. Jag lät honom gå som han ville, han rör ju inte hönsen. Han är ju så väldigt snäll.

riccotrott

Nog har dagen varit ansträngande, nu är han trött (en stund i alla fall).