På trimbordet och Ricco öppnade för hönorna

Idag har våra hundar fått lite vård.

Zennaklippt

Först ut var Zenna (10,5 år). Henne klipper jag, som vanligt. Hon såg ut som en rufsetufsa i ansiktet innan, så nu ser man ögonen på henne igen.

Kenzotrimmad

Sen var det Kenzo´s tur att bli trimmad. Han tycker att det är skönt att få ligga och vila medan jag trimmar. Jag gjorde ingen klippning på honom denna gången, för jag ville inte hålla på länge med honom. Det börjar synas på honom nu att han är gammal (drygt 13 år).

Pickels

Sist, i kväll var Pickels här för kloklippning och lite kamning. För er som inte vet, så är han från våran uppfödning, när vi hade papillonen Pepsi.

Nu till busungen Ricco. Tyvärr har jag ingen bild. Jag var inne i det ena hönshuset för att hämta ägg och hade bara dragit till grinden lite efter mig. När jag kom ut, så stod Ricco utanför, han hade pillat in tassen och öppnat grinden (utåt mot sig) och en höna var på väg ut. Rackarns, nä du… tänkte jag, har du öppnat, så ska du få hjälpa mig. Hönan gick ut när jag närmade mig, och Ricco började backa, men jag sa åt honom att ”vänta” (det ordet kan han), så han tog ett steg framåt igen och stod stilla, så att han motade hönan och jag kunde gå ut och hönan gick in igen. Jag tyckte faktiskt att han var duktig.