Geocachat idag

regnigtmariefred

Ett regnigt Mariefred igår. Det regnade hela förmiddagen igår, så det kändes inte alls kul.

På eftermiddagen åkte vi till Jannes barndomsvän och hans fru för att hälsa på. Janne berättar mer i sin blogg. Det var i alla fall väldigt trevligt och lättsamt, vi åkte inte hem förrän strax innan kl 11.

Vi visste att bommen till campingen skulle låsas kl 23, men vi tänkte att det skulle nog gå att gå innanför och använda kortet för att öppna bommen. Men se det gick inte, vi kom tre minuter för sent och det hjälpte inte att Janne drog kortet flera gånger. Bommen rörde sig inte…

bilen

… så det blev till att lämna bilen utanför. Jag tog med mig den tillbaka till husvagnen efter hundpromenaden i morse, så vovvarna fick åka bil sista biten.

luftlok

Man ser nåt nytt varje gång man promenerar, trots att jag går samma stig varje gång. Här tror jag att det växer luftlök.

laggestastation

Vi hade kommit överens om att vi skulle ta några cacher idag. Vi skulle åka en runda där vi skulle kunna ta ganska många cacher i följd. Här vid Läggesta station skulle det finnas en. Det var bara det att vi kom precis när tåget kom, så det var mycket folk där. Det var bara att vänta, men det gjorde inget, för vi fick se hur dom gjorde för att vända loket.

 

Dom kopplade loss det från vagnarna och körde fram. bytte spår och körde fram till en platta, som tåget stannade på…

snurrarloket

… sen snurrade dom plattan, så att tåget kom på rätt håll.

lokettillbaka

När det var gjort, körde tåget förbi vagnarna och hamnade på så sätt på rätt håll, för att kunna köra tillbaka till Mariefred.

tagetaker

Och så körde det iväg och gav oss möjlighet att hitta cachen och logga den.

vantsal

Jag måste visa väntrummet också.

Vi körde våran cacherunda och tog i alla fall 18 stycken.

 

 

 

 

Ett svar till “Geocachat idag”