Kenzo inlagd

Det började med att han spydde ett par gånger natten till lördag. vi trodde att han fått i sig nåt olämpligt. Han fortsatte spy under dagen, så han fick ingen mat och han ville heller ingen ha. Det gick över till diarre´och han fick lite kokt ris på kvällen, men han fick snart springa ut igen.

På söndag letade Janne i frysen efter kyckling, som vi tänkte blanda i riset, så magen skulle få lite att jobba med. Nä hä, då hade vi ingen. Vi går ut och slaktar en höna sa jag, så det gjorde vi. Den hamnade i grytan innan den ens kallnat. Nä, var inte oroliga, den hönan skulle slaktas, hon värpte alltid så svaga ägg, så skalen gick sönder och kladdade ner de andra äggen. Jag hade länge misstänkt henne och dagen innan, kom jag ut i hönshuset precis när hon värpte ägget, så hon avslöjade sig själv.

När Kenzo fick höna inblandat i riset så tyckte han att det var gott, men magen blev inte bättre. Han fick små portioner några gånger och jag tänkte att nu ordnar det sig nog, så vi gick och lade oss på kvällen.

Klockan tre på natten var det färdigt igen. Det var som vatten, och likadant kl 6 på morgonen. Nu började vi bli oroliga på riktigt, så det blev en tur till Slöinge och de ville behålla honom. De tog flera blodprover och några röntgenbilder på honom, sen åkte vi, och veterinären ringde resultaten till oss på hemvägen. Som tur var så var alla proverna bra. Lever, njurar, sköldkörtel, mm. Allt var jättebra, så det är helt enkelt en magsjuka han har råkat ut för. De satte dropp på honom, för han behövde ju vätska, så får vi höra vad veterinären säger i morgon.

Oj, så tomt det är här utan honom.

2 svar till “Kenzo inlagd”