Många tuppar igen…

Tänk att det alltid ska bli fler tuppar än hönor. Hur kommer det sig?

I wyandottekullen blev det 8 tuppar och fem hönor. Jag ville ha två hönor av varje färg, och det fick jag, plus en höna extra, så jag får ju vara nöjd i alla fall. Den femte hönan ville Lillemor ha, så… 8 tuppar till salu!!!

wyandottetupp
Guldsvartkantad wyandottetupp

Idag flyttade de små marankycklingarna ut i hönshuset, för att göra plats till nästa kull i duschen. Det är första korsningskullen från mina egna hönor. Det blir grönäggsvärpare av allihop.

3 svar till “Många tuppar igen…”

 1. Tur att du fick de hönor du ville ha i alla fall. får du inte tupparna sålda, så är de mums på grillen 😉 kram

 2. Hej , vilken fin dräkt den har , ser att det är olika färg på banden runt benen , varför , jag tänkte att det kanske är för ni ska veta vilket som är höger och vänster ben hi hi
  kram från Halmstad

 3. Javisst, så är det. Nej, det var så att han hade tappat sin ring och eftersom jag var osäker på vilken färg han hade på ringen innan, så fick han en på andra benet också.
  Jag märkte upp dom efter vad de hade för färger på ryggen mm, för att se om deras färger hade samband med vilket kön det var på dom.
  Jag kan ju säga så mycket som att båda kycklingarna med gröna ringar blev tuppar, likaså båda med bruna ringar och så vidare, men jag vet bättre nästa gång jag kläcker wyandotter. Då plockar jag fram min lista och jämför.

  Ja, Annica, det blir många grillaftnar på alla dessa tuppar.