Två godkända resultat i Mellerud

Nu har vi gjort våra två första tävlingar i fortsättningsklassen i rallylydnad. För att få godkänd poäng i denna klassen krävs det minst 75 poäng, till skillnad från nybörjarklassen, där det ”bara” krävdes 70 poäng.

Alla fyra klasserna gick av stapeln stapeln samtidigt på varsin bana, så det var mycket folk och hundar i rörelse.

På första banan fick vi 77 poäng, jag tappade nästan hakan, för jag trodde inte det. När vi kom till hindret (som är nytt i denna klassen), så såg inte Ricco det förrän vi var framme , så han sprang runt och tog det från fel håll och samtidigt backade jag lite (vilket blev förarfel), så det drog bort hela 13 poäng där. Sen var det några småfel också, han nosade och gjorde nåt annat lite sakta, men jag är väldans nöjd. Domarens kommentar längst ner på protokollet: Snygg runda, synd på strul på slutet! Fin bakdelskontroll!

På andra tävlingen fick vi 80 poäng. Där hade jag heller inte trott att det gick så bra, för där strulade han riktigt på skylten innan åttans frestelse. Han stod och stirrade rakt mot gosedjuren, så där fick vi bristande samarbete (det tog en stund innan han genomförde momentet). I frestelsen låg två mjukisdjur. Det ena var en klarröd ko och den var verkligen jätteläskig, men jag fick med mig honom i alla fall, men då nosade han på det andra gosedjuret, så dessa två moment gjorde att vi fick 13 minuspoäng. Nu ska vi hem och träna på en massa olika saker.

Domarens kommentar: Bra jobbat! Fint och härligt ekipage. Stundtals väldigt fin kontakt.