Spårkurs

Idag började Zenna och jag på en spårkurs. Vi fick börja med att gå direktspår. Vårat spår skulle läggas med början en bra bit in i skogen, det blev väl ca 50 meter långt.

När det blev våran tur att gå, så skulle vi alltså gå en bra bit innan spåret började. Vad gör Zenna? Jo, spårar klockrent fram till början av spåret jag lagt. Jag kopplar på linan och vi börjar spåra. Inga problem, men hoppsan, där luktade det gott. Jag lade ganska tätt med godis, eftersom det var flera år sen vi gjorde ett sånt här spår. Hon gick sakta, men noga och tog god tid på sig att hitta godiset och tugga i sig det. Det var ett par ställen hon snurrade till det på.

Andra spåret, lade jag godiset mycket glesare och då gick det betydligt bättre. Hon avvek inte någon gång från spåret. Det var nästan som att godiset distraherade henne.

Efter kursens slut var jag ju bara tvungen att göra ett spår till Kenzo också. Jag lade väldigt glest med godiset (han fick pannkaka, vilket han älskar) och han gick ganska fort, men noga ändå, så det spåret var avklarat på några minuter. Jag hade inte väntat mig att han skulle vara så noggrann, när han gick, så det var kul att se.

Tyvärr så glömde jag att ta med mig kameran. Fy skäms på mig!