29 cacher idag

Det blev en extra cache igår.

Jag gick morgonpromenaden kl 8 idag, samtidigt som Janne fixade frukosten. Jag trodde först att det var bara vi, på hela campingen, som var vakna, för det var så tyst och stilla, trots att det är ganska många ekipage här, men vi mötte en tjej, som också gick promenad med sin hund.

Utvaxt

Denna björken har en ordentlig utväxt.

I-dimma

Det är vackert även om det är dimmigt.

Irene-letar-cache

Så här kan det se ut, när man letar efter en cache. Tur att ingen såg!

Sandkallare - Kopia

Dom här två källarna är sandkällare. Det innebär att de är utgrävda i sanden. Det är bara dörrkarmarna och dörrarna som är av trä, resten är sand. De används fortfarande till att förvara potatis och rotfrukter i och håller ca + 4 grader även på sommaren.

Vasaloppet

Denna bilden skulle användas till loggningen av den ena cachen, som bevis på att vi varit där, istället för att skriva i en loggbok.

Lok

Ett gammalt lokomotiv mitt inne i Mora. Där hittade vi också en cache.

Upp

Oj oj, skulle vi verkligen ta oss upp dit? Janne tvekade en sekund, men bara en. Det var attan, vad brant det var, men efter lite stånkande och pustande så kom vi upp i alla fall. Hundarna hade överhuvudtaget inga problem, de var inte ens andfådda.

Utsikt

Det var värt det… vilken utsikt! Cachen? Jo vi hittade den också.

Vi försökte hitta en annan väg ner, men det var tji. Jag sa att ner kommer vi ju i alla fall. Det är bara att ta det lugnt. Janne gick först och jag efter med hundkopplena i ena handen och så gick vi sakta och försiktigt och det gick riktigt bra, bättre än jag hade trott och hundarna skötte sig exemplariskt. Ingen av dem gjorde nån ansats till att rycka eller dra. De förstod nog stundens allvar.Dalahast

Här tillverkades det dalahästar. Vi var här för många år sen och tittade hur dom gjorde, men denna gången bara för att hitta cachen, vilket vi gjorde väldigt snabbt.

Trappa

Här hittade vi en cache, men som tur var behövde vi inte gå ner för denna långa trappan, som man inte ens såg slutet på. Undrar om vi hade orkat gå ända upp igen efter att ha gått uppför den där branten tidigare. Taskigt om vi hade blivit sittandes halvvägs.

Fikapaus

Fikapaus.

3 svar till “29 cacher idag”

  1. Vilken härlig resa ni bjuder oss på ,det är nog spännande med denhär skattjakten , ni verkar ha blivit beroende hihi , det verkar kul,
    Ha en fortsatt trevlig resa kram från Halmstad