2 Mars

Janne berättade för mig att ena gången när han släppte ut hundarna idag, kom inte Zenna tillbaka. Hon hade antagligen hittat en sorkhög och börjat gräva. Han sade att hon ”såg ut”. Hon var med andra ord jättelerig. Han hade inte hjärta att ta in henne, så hon var nog ute ett par timmar och grävde. Sen kan ni bara tänka er hur hon såg ut. Han sa att skägget såg ut som rastaflätor av all leran. Han var tvungen att ta med en hink med vatten ut och ta bort den värsta leran innan han ens kunde ta in henne i duschen.
Idag kom jag hem tidigt, så det fick bli en promenad genom skogen.

När vi gått ett stycke kom vi på en stig, där folk brukar rida. Där spårade hundarna hela tiden. Det var väl spännande med hästdoften.

Vi följde häststigen runt dammarna och ut på vägen igen. Ute på vägen stötte vi på Lillemor med barnen.

Josefine ville väldigt gärna hålla en av hundarna, men jag sa att de kunde dra omkull henne, men hon gav sig inte. Ja, håll Kenzo då, men du vet att han kan dra omkull dig så att du ramlar och gör illa dig, sa jag och gav henne kopplet. Men det var attan, så beskedlig han var. Han drog inte omkull henne en enda gång. Han förstod nog att han skulle vara försiktig.