Kurs och korvgrillning

Vi går ju en valpkurs hos Lillemor och idag var det dags igen. Det är andra gången. Jag kan inte påstå att Ricco är särskilt uppmärksam, det finns ju så mycket annat att titta på än att hålla koll på matte. Han är avgjort den livligaste och spralligaste av allihop, men det blir nog bra så småningom. Vi tränade lite ögonkontakt, sitt, ligg och så tränade vi inkallning. Alla hundarna var duktiga med inkallningen, även Ricco. Det med att ligga, det är en annan femma. Han ligger ju inte ens hemma, han ligger bara när han vilar, så jag håller på och testar lite olika knep. Jag vägrar att trycka ner honom, för det får ju inte bli obehagligt, för då kommer jag att få ett segt läggande så småningom och det blir inte bra på tävling.

Under fikat, kunde han koppla av snabbare idag är förra gången. Superbra!

Efter kursen var det korvgrillning hos Lillemor och Jonas.

korvgrillning

Lite råkallt var det, så det smakade bra med en varm korv.

riccokatt

Ricco fick träffa en av deras katter, men den väste åt honom, så det var allt lite läskigt. Janne gjorde en liten film om mötet, som finns på hans blogg.

riccopinne

Ricco har storhetsvansinne.

2 svar till “Kurs och korvgrillning”

  1. Roligt med kurs! Det blir säkert superbra att Ricco är den spralligaste valpen på kursen. Det var min hund med! 😉 Får man bara lite styrning, blir det toppen för en tävlingshund. 🙂 Tror du gör rätt i att inte tvinga fram ett ligg. Det blir roligare om det sker på eget initiativ.